EMP Zomeropleidingen 2018 in Almuñecar:
zon | zee | strand | muziek | natuur | cultuur

3 weekse, intensieve hands-on opleidingen | inclusief online lessen | in Zuid-Spanje

Almuñecar: inspirerend, bruisend, internationale contacten

De opleidingen Chill-Out Music Producer en Dance Music Producer worden gegeven in en rondom het toeristische plaatsje Almuñecar, aan de Costa Tropical in Zuid-Spanje, een authentieke Spaanse omgeving in het prachtige landschap van Andalusië.

Een inspirerende omgeving, waar studenten geconcentreerd aan hun muziekproductie kunnen werken. De inspannende praktijkgerichte lessen en intensieve hands-on sessies kunnen worden afgewisseld met ontspannende momenten aan het strand, in de natuur of in het bruisende uitgaansleven.

Mede door het internationale karakter van de regio en het subtropisch klimaat, is Almuñecar een ideaal trekpleister voor docenten en studenten, om interessante contacten te leggen en te netwerken.

Je kunt natuurlijk ook je partner of je gezin meenemen. Terwijl jij je (veelal overdag) intensief voorbereidt op je muzikale carrière, kunnen je partner of gezin volop van hun vakantie genieten en gebruik maken van de vele mogelijkheden die de toeristische omgeving biedt.

Bereikbaarheid Almuñecar

In de directe omgeving van Almuñecar liggen drie luchthavens: Granada, Almeria en Malaga. Deze vliegvelden zijn makkelijk bereikbaar met verschillende goedkope budgetvluchten vanuit heel Europa. Ze hebben een zeer goede, snelle en goedkope busverbinding met Almuñecar (kosten: rond de € 12,50). Wij bieden de mogelijkheid om je, tegen gereduceerd tarief, persoonlijk van het vliegveld af te halen. Per rit vragen wij daarvoor een vergoeding van € 65,-, te voldoen op de dag van aankomst. Indien mogelijk nemen we meerdere studenten tegelijk mee, zodat je de kosten met anderen kunt delen

Verschillende verblijfsmogelijkheden en accommodaties

Verblijfskosten zijn niet bij de opleidingsprijs inbegrepen. Je accommodatie moet je dus vooraf zelf regelen. Er zijn vele mogelijkheden om in Almuñecar te overnachten, van budget-hotels tot villa’s met zwembad. Wij adviseren je om direct na je (aan)betaling voor de opleiding, je accommodatie te reserveren. Dat kan via diverse verhuursites, zoals Airbnb.

Sound University Europe biedt op beperkte schaal de mogelijkheid een huis aan de rand van de stad met je medestudenten te delen. De reistijd per bus is slechts 10 minuten. In elke kamer staan twee eenpersoonsbedden. Het gebruik is inclusief beddengoed en handdoeken; deze worden regelmatig verschoond. De kosten van deze accommodatie bedragen € 140,- per week per bed en reken je af op de dag van aankomst.

In de door ons aangeboden accommodaties is een keuken en wasmachine aanwezig. Indien je van deze accomodatie-mogelijkheid gebruik wilt maken, check dan even de beschikbaarheid voordat je je definitief aanmeldt voor de opleiding door een mailtje te sturen naar accommodaties@sounduniversity.eu. Dit e-mail adres kun je ook gebruiken voor het stellen van overige vragen over het reserveren van accommodaties.

In Almuñecar kun je relatief goedkoop eten: koffie met belegde toast kost ongeveer € 3,- en voor een driegangenmenu betaal je rond de € 10,-. Een biertje met tapas kost gemiddeld € 2,-.

Costa Tropical en Almuñecar: het onontdekte Spanje

Almunecar ligt op nog geen uur rijden van Malaga aan de Costa Tropical zo genoemd vanwege het subtropisch microklimaat dankzij het bergachtige achterland en heeft een panoramische kustlijn met beschutte baaien en prachtige rotsformaties met nog ongerepte strandjes met adembenemende uitzichten. 

 

Dit authentieke, direct aan zee gelegen, stadje is het hele jaar door aangenaam levendig en heeft een gezellige oude stadskern met pittoreske straatjes, mooie winkeltjes en vele gezellige restaurants die het vakantiegevoel alleen maar versterken. Er is echter geen sprake van massatoerisme en de natuur is nog ongerept. Almuñecar en omgeving is daardoor ook een ideale vakantiebestemming.

  • Almuñecar heeft maar liefst elf verschillende stranden, waarvan enkele speciaal geschikt voor gezinnen met kinderen en het heeft tevens een aquapark aan zee.
  • Er zijn talloze horecagelegenheden met veel live muziek, zowel aan het strand als in het bruisende nachtleven van Almuñecar zelf. Voorbeelden zijn onder andere de Big Bang Ocean Club en de chill-out Blue Bar op het dakterras van Hotel Helios met een fantastisch uitzicht over de baai, stranden en Almuñecar zelf.
  • Elke vrijdagavond is er een speciale diner/flamenco show in Venta Luciano.
  • Speciale trips (halve of hele dag of een weekend trip) bijvoorbeeld naar interessante dorpjes als Nerja, Frigiliana of naar de steden Malaga en Granada (Alhambra) op nog geen uur rijden vanaf Almuñecar.
  • Watersportliefhebbers kunnen duiken en snorkelen, surfen en kanoën, river rafting, waterskiën, een trip in een speedboat, catamaran/zeilen (trips van 2-6 uur).
  • Maar je kunt ook allerlei andere (sportieve) activiteiten ondernemen zoals: skydiving, 4WD off-road trips met een buggy, bergbeklimmen, paardrijden, wandelen in de natuur, hiking trips, standup peddling etcetera.
  • Of bezoek in het weekend één van de vele (muziek)festivals in Andalusië.

Inschrijven, kosten & opleidingsdata

Vraag de GRATIS online proefles aan

LIVE! Meld je aan voor de Open Dag

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Algemene info over onze EMP Opleidingen

3 weekse intensieve opleidingen

Chill-Out Music Producer en Dance Music Producer